VÅR BERÄTTELSE

Huset byggdes på 1940 talet av Axel Andersson, som är delägaren Bernt Turessons svärfar. Jan-Olof Franssons föräldrar Hanna och Valfrid hade matservering i samhället som under 1950 flyttade in i huset på Bäckgatan och familjen startade även upp rumsuthyrning. Verksamheten fick namnet Hotell Gästis.

Hotell Gästis byggdes om 1962 och i samband med det tog Jan-Olof över hotellet och restaurangen. Renoveringen innebar bland annat att man byggde upp takfönster och skapade i och med det möjlighet för fler rum.

Efter renoveringen fick huset en speciell prägel genom att konstnären Knud Andersson, som bodde och verkade i Hökhult, målade en stor väggmålning direkt på väggen i matsalen. Knud Andersson har haft stort inflytande på kulturen i samhället då han även har dekorerat samhällets stora fritidslokal Borgen samt har han gjort en staty till Wärdshuset Smeden.

I den renovering som nu pågår har ägarna varit mycket noga med att denna väggmålning ska bibehållas.

Under 2000- talet blev Jan-Olof allt mer engagerad i samhällets föreningsliv och i kommunen politiken, vilket att innebar att han endast drev hotellverksamheten i liten skala.

De tre vännerna Jan-Olof, Bernt och Denise såg att industrin i samhället gick bra men samtidigt minskade affärslivet vilket är motsägelsefullt och ger en negativ spiral. Så därför ville de skapa något nytt och återuppliva den samlingspunkt som hotell Gästis varit under långa tider i slutet av 1900 talet.

De gick tillsammans och bildade aktiebolaget Gästis Lilla Rut i Lenhovda AB och påbörjade en totalrenovering av huset som innebär omfattande modernisering, handikappanpassning med hiss, restaurang/bar, konferens/festlokal och man kommer även bygga en stor terrass ut mot samhällets kärna, där man både kommer kunna äta mat och fika.

Hotellet kommer att ha 11 nya fräscha moderna rum och det kommer även finnas familjerum. Allt i hotellet kommer vara nytt, utom Knud Andersson stora målningen i konferenssalen som de tre vännerna varit noga att behålla som en bit av samhällets kultur.

Gästis i Lenhovda kommer att erbjuda rumsuthyrning och i matsalen kommer det att serveras frukost, lunch, fika men även a la cart-kvällsmeny med lite olika tema.

-Vi kommer att ha öppet från morgon till kväll samt kommer vi att erbjuda konferenser, fester och cateringuppdrag. Krister Andersson från Lenhovda är tillbaka som kock på restaurangen, han arbetade här under 1980-talet och bor bara ett stenkast från Gästis, berättar Jan-Olof. Krister är en erfaren kock och till sin hjälp har han kallskänkan Anita Liljekvist, som tidigare arbetat på Kosta Boda Art Hotel. Och ytterligare personal kommer att anlitas.

-Vi har ett helt nytt, fullutrustat restaurangkök och kockarna kommer att laga välsmakande husmanskost från grunden, med lokala fräscha råvaror.

Bernt, Jan-Olof och Denise vill med detta välkomna alla gamla och nya gäster att till samhällets nya samlingspunkt.

Vårt nya motto är: ÄTA-UMGÅS-TRIVAS PÅ BYN!!!!

Öppettider

Mån – Fre

08:30 – 14:00

Lördag

Stängt

Söndag

Stängt

Köket stänger 30 min före stängningsdags.

Boka rum

Denise 073 52 69 115

Ola 070 55 47 345